MILIEU: Ecologische hel ligt in China, India en Rusland

linfen-coalminer

Stephen Leahy

BROOKLIN, CANADA, 13 september 2007 (IPS) – Vier van de tien meest vervuilde plaatsten ter wereld liggen in China en India. Ook in Rusland en in andere voormalige Sovjetstaten heeft de industrie grote gebieden zo goed als onleefbaar gemaakt, zeggen internationale milieudeskundigen in een rapport dat woensdag (12 september) is gepubliceerd.

Linfen en Tianjin in China en Sukinda en Vapi India zijn echte ‘killer communities’, plaatsen waar mensen sterven als vliegen als gevolg van de zware milieuvervuiling, schrijven de auteurs van de “World’s Worst Polluted Places 2007”. In de editie 2006 voerde Rusland de lijst aan met drie vermeldingen, maar intussen hebben de onderzoekers zowel in India als China nog een bijkomend gebieden gevonden waar honderdduizenden mensen de gevolgen dragen van zware verontreiniging.

Tianjin in de Chinese provincie Anhui levert bijna de helft van al het lood dat in China wordt geproduceerd. Een groot deel van dat zachte metaal komt uit illegale fabriekjes die met verouderde technieken werken. De bodem en de huizen bevatten er 10 tot 24 keer meer lood dan toegelaten in China. Dat zou kunnen leiden tot vertraagde geestelijke ontwikkeling en hersenbeschadiging bij 140.000 mensen.

via MILIEU: Ecologische hel ligt in China, India en Rusland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: